Wednesday, February 1, 2012

Zoo Melaka

Last few day citer pasal Melaka Wonderland.. Ni nak sambung citer lak.. Keluar je dr Melaka Wonderland dlm kul 3, kami menuju ke Zoo Melaka pulak.. 10 minit dh sampai..mmg dekat..so, still ada masa, kami pg lah bawak zafirah ngan Adam melihat binatang2 tuh.. Kakak adalah sgt seronok melihat binatang..Macam-macam soalan yg dia tanya...jenuh nk bg jawapan logik.  contoh soalan: kenapa leher giraffe panjang mama????  Mama,  kenapa zebra tu belang2?? argggghhhhhh memaksa aku untuk memikirkan jawapan yang logik.. kalau kamu, apakah jawapan kamu???? fenin tau mak nak jawab.. :D  layan jelah gambar2 ni ye

 Pintu masuk..pose dulu!! (Adam ngantuk tapi masuk je zoo terus celik dan suka tgk binatant2 tuh)
 Ini antara binatang-binatang yang ada..ada byk jenis lagi tp tak larat nak amek semua

 kakak request nak naik kuda, maka mak ler yang terpaksa nemankan..since mak pon tak pernah naik kuda kannn..hehe..

 Adam takleh naik kuda..Adam tgk jelah ye

 sambil jalan-jalan sambil posing ye

budak tecik yang gumbira

2 jam gak lah berjalan pusing2 zoo ni..letih dowh!! tp puas hati!!! zoo ni penuh dgn binatang..dan kebanyakkan binatang nih ada sponsor yg membolekan mereka dijaga dgn baik..masuk sini murah jer dewasa rm10, kanak2 rm4.. mmg murah..zoo negara kt KL nun pon dah mahal okay.. :)

3 comments:

Aine Ainun said...

Lama dah tak pegi zo mlaka ni:

dulu masa cintan cintun, slalu dating kat sini=)

kayna said...

adik sy kata zoo melaka best. tak pernah pegi lagi.. harap dapatlaa pegi..

MAYA said...

aine: hehe.. kang ada masa pegi lah lagi..mengenang kisah2 lama..

kayna: mmg best..binatang dia byk jenis.. next time pg ler..murah jer nak masuk compare to zoo negara.. :)