Tuesday, March 31, 2009

Money vs Love

Money- duit..di mana kau duit.. does many can buy love or u need money for love? apakah maksud????? ahhhhh..tersepit seketika..merenung dan tertanya-tanya.. dari mana datangnya cinta kalau bukan dari hati? or dari mana datangnya cinta kalau bukan dari duit... hahahahah.. silalah kompiuskan diri sendiri....;)
Love- Love is for the way u look at me..lalalala... adakah cinta akan hidup tanpa wang di poket kiri atau kanan mu? bisakah cinta membahagiakanmu tanpa harus memiliki duit/wang? ahhhhhh.. tersepit lagi..merenung dan tertanya-tanya..sejauh mana cinta akan pergi tanpa perlu mempertikaikan duit yang ada di poket kiri atau kananmu?..silalah kompiuskan diri sendiri sekali lagi.. ;D
bagi ku, kedua-duanya amat penting.. cinta tanpa duit akan menjadikan kehidupan hambar..duit tanpa cinta menjadikan kehidupan sepi.. jadi, kalau nak memanjangkan usia rumahtangga ada, maka perlulah cukup duit/wang di poket kiri atau kanan, dan cukup cinta yang ada di hati..

Friday, March 27, 2009

Fesei UM 2009

Last week, me & hubby went to UM..dah lama tak masuk UM..kami pegi pun pasal kami p tgk tarian asli..lama sugguh tidak menari walaupun aku bukanlah penari yang baik but i like to dance.. kalau ada peluang, nak belajar tarian asli dengan jayanya.. so, layanlah gambar yg tak jelas sgt ni ek..

video

Friday, March 20, 2009

Dragonball vs Watchmen

Last few weeks, me n hubby went for a movie at midvalley.. kaki wayang betol kami ni kan.. almost every week kami tgk wayang.. dah kebetulan masa match..kalu tak, payah jugak nak keluar..so, here is some preview for the movie

Watchmen- watak hero ramai..tp aku plg suka watak mamat yg pakai topeng..rosarch(kalau tak silap)..very the real killer one..dasat you..citer ni panjang sket, 2jam setengah..coz the story line is bout introduction of the heroes personality, how they change to a hero/heroin n how they get their power..then how they safe a billion of people by killing thousand of them.. itu yg menarik tuh.. the rest, cam biasalah citer omputih..byk benor part2 18sx nih..riuh je panggung..

Dragonball- i like the storyline which is simple n tak melalut sangat..but i tak like mamat yang bawak watak goku..dragonball should be in japan n goku tu pun patut amek orang jepun, barulah nampak ke'real'an citer dragonball..hmm..cuma suka part akhir tu je.. kame hame haaaaaaaa..


hmmm..ok..setakat ini dahulu.. next movie will be ***********.. jap tengah pk..movie ap ek? hehe

Saturday, March 14, 2009

Lesen Oh Lesen

Pada suatu hari bermulalah kisah seorang mak budak yang baru nak blaja bwk keta dan baru nak amek lesen..dolu2 tak nak amek, skang barulah ada kesempatan nak amek lesen memandu agar boleh membawa kereta sendiri tatkala suaminya outstation..tapi yg paling penting lepas dapat lesen nanti bulehla kemana-mana..

Alkisahnya, bermula hari pertama mak budak ni blaja bwk keta, sungguh takuttttt nak bawak manual..kot2lah enjin mati kat tengah2 jalan..tapi, nasib baik enjin keta si pengajar itu tak mati sehingga sampai ke destinasi yang sepatutnya..

Kemudian mak budak itu blaja parking, bukit dan 3 penjuru dengan jayanya..alhamdulillah..tapi selepas beberapa ketika, lutut mak budak tuh dah mula lenguh2 dan sakit2..wadusssss..sungguh tak larat blaja keta pakai manual ni..namun, demi untuk mendapatkan sekeping kertas (lesen memandu) itu, terpaksa juga mak budak itu gagahkan diri untuk mengharungi segala benda alah itu..wahhhhh..

Minggu depan mak budak akan test JPJ..harap-haraplah mak budak ni boleh lulus kan.. ;)
ohya! siapakah gerangan mak budak itewwwww????..tentulah mama zafirah..hahahahaha!!!!
doa-doakanlah mak budak tu lulus ye....

Saturday, March 7, 2009

Kebohsanan

banyaknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee keja yg perlu di settlekan dlm bulan mac ni..waduh..malessssssssssss!!!! bulan ni je daku terpaksa menyediakan segala mcm perkara coz MQA nk dtg kolej aku wat intvw kt cikgu-cekgi yg mengajar disitu.. i really hate this part..mcm nk kena intvw apply keja plak..pastu full dgn seminarsssssss..ahhhhhh..ditambah lagi dengan kelas aku yg sememangnya pack itewwww.. oh tidak..aku pusing..pusing..fenin-fenin lalat sudah bertukar menjadi fenin-fenin tahap gaban.. gaban pun tak fenin mcm aku nih..(sila fahamimayat itew yaaaaa)oh..ahad aku kena keja..errrrrkkkkkk..mencik!!
oleh kerana kesibukanku itew tiada hentinya, maka daku pun jarang meluangkan masa utk menulis segala mcm perkara di dlm blog ini..dan kpd teman2 ku, akan ku kunjungi rumahmu nanti ya..dan selamat menyambut maulidul rasul.. selawat banyak2 ke atas nabi junjungan..