Friday, March 2, 2012

Dapurku Dapurmu

Masa pegi melaka arituh sempat buat bekpes jap..kami kalau weekend biasanya akan bekpes kt luar pasalnya hari sabtu adalah sangat banyak kerja2 rumah yang perlu dilaksanakan.. so untuk jimat masa dan tenaga, bekpes kt luar je lah.. tp kalau rajin buat ler bekpes tuh.. tp aku nih malas sokmo!! hehe

 bihun goreng dan keropok lekor menu bekpes

 ini lak menu dinner..yelah tgh hari dh mkn lauk kenduri, so mlm masaklah.. lamb shoulder ngan pasta sahaja.. potato just rebus.. menu ini sgt simple dan mudah untuk disediakan.. sejam je dh siap..


ini adalah barang2 dapur kegemaran saya.. hehe.. jenama tesco dan murah2 sahaja..jadi bila tengok semangat sket nak masak..hehe

SEKIAN!! HAPPY WEEKEND PEEPS!!

6 comments:

Cho Zila said...

dah rajin dah tu... anak-anak suka pasta tp suami akak tak suka langsung .. kalau menu gitu memang dia tak makan... best kalau seisi keluarga meminati benda yang samakan...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Jan I blh mln hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Mln-mkn

lieyalatif said...

wah...i like bihun ngan kepok goreng tu...mmg terbaik leeee....

wah byk gak hah gajet masak ko ...mcm2 jenis herbs ade hah.....

ieda said...

Sesekalia masaka sedap kan dik, masak simple2 pun menyelerakan :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nak entry baru ...