Friday, January 28, 2011

Pacifier aka puting for infant..adakah perlu??

Since baby adam sangat kuat menyonyot dan asyik nak melekat jer, terfikir plak nk beli pacifier utk dia.. bukan apa, takut kang bila asyik minum byk sgt, muak byk kali, pastu sok lusa nk org jaga..mesti payah..skang nih kalu nk bg tido mesti isap susu byk, taknak lepas..kalu lepas je mengamuk..hmm..solution nye, kena beli putinglah..nk carik pacifier yg sesuai..any suggestion??? skang nih pun tgh survey pacifier yg sesuwei..pacifier ni pun bg time nk tido je..pastu lepaskanlah..harap2 baby adam buleh terima..kang nk bagi org jaga, senang sket..

4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ooo adam kuat menyonyot yeak maya....mase lieya dulu mia je lieya ajar puting...mija tak ajar pun.....yg ke 3 ni tak tau la camne...kene tgk keadaan kan....

Nurul Aima Hj Kaim said...

daniel dulu x mau pla dia pakai puting tu..

Leonora Halim said...

alamak... utk org yg baru nak jadik ibu, tidak dapek la saya menolong.. hehe.. tapi mak saya kata, kami adik beradik mmg bukan kaki puting.... :) tapi anak2 sedara saya ada yg suka pacifier ini.. so.. up to you and your baby.. whichever way dat suits you both! :)

EdaManAli said...

salam singgah...

ank saya kuat nanges, sejak lahir smpai skrg...T_T...
saya rase 'secure' je, sbb br je dia nk nganga mulut nk meraung, saya bg penyumbat...tp jgn jd mcm saya, bia dia isap smpai dia dh xleh lepaskn paci dia...ade effect pd gigi & lips dia esp upper lip. xchumell laa...pastu nk ke mane2 je wajib bwk, which is sgt laa menyeksakn. bile ilang je, menggelupur kami m'cari...

bg sekejap xpe, bile dia dh tukar pe'el dia, slowly get rid his paci from him...ye, atas dasar pnh m'alami ni...alhamdulillah skrg b'jaya lepaskn...