Thursday, January 6, 2011

INDUCE!!

12.30pm: Hari ini follow up check up..Dr kata air ketuban memang sgt kurang dan Dr dh tak buleh tunggu..takut membahayakan baby coz baby buleh lemas.. Dr cek bukaan, dah 1.5 cm..so she ask me to decide sama ada nk induce or c-section.. saya mintak induce..taknaklah ceasar lagi..

2.30pm: Dr dah masuk ubat bagi sakit..tapi sekarang dah 9.30pm, still tak rasa sakit..sakit biasa2 tu adalah..so kena tunggu lagilah..takut jugak induce ni..orang kata dia punya sakit lagi "sedap" dari sakit normal..solution: gas or epidural..mek ni lemah semangat sket..anyway, gud luck to me.. will update the condition soon..

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

semoga semua selamat yeak maya.....aku penah induce mase mija dulu....takpe laa sakit pun kejap jek tu....tgk muke bb kang hilang sakit perit bersalin...(pandai aku beckp, sok kene turn aku camne laaa hahaahahah)

take care okey!

MAYA said...

wei..sakit tahap gaban..5 jam je aku mampu berthan..pastu dah tak sanggup dah.. mintak epidural coz annur takde gas..

haha..pasni turn ko plak lieya..jeng jeng jeng..

mrsdjones said...

Salam kenal Maya. Berbloghop from nuffnang RSS. Hope everything went well, insyaAllah. Take good care. My turn will be in March. Hope to have a normal delivery too! :)

Redjambu~
Mrs Djones' Journey