Saturday, March 14, 2009

Lesen Oh Lesen

Pada suatu hari bermulalah kisah seorang mak budak yang baru nak blaja bwk keta dan baru nak amek lesen..dolu2 tak nak amek, skang barulah ada kesempatan nak amek lesen memandu agar boleh membawa kereta sendiri tatkala suaminya outstation..tapi yg paling penting lepas dapat lesen nanti bulehla kemana-mana..

Alkisahnya, bermula hari pertama mak budak ni blaja bwk keta, sungguh takuttttt nak bawak manual..kot2lah enjin mati kat tengah2 jalan..tapi, nasib baik enjin keta si pengajar itu tak mati sehingga sampai ke destinasi yang sepatutnya..

Kemudian mak budak itu blaja parking, bukit dan 3 penjuru dengan jayanya..alhamdulillah..tapi selepas beberapa ketika, lutut mak budak tuh dah mula lenguh2 dan sakit2..wadusssss..sungguh tak larat blaja keta pakai manual ni..namun, demi untuk mendapatkan sekeping kertas (lesen memandu) itu, terpaksa juga mak budak itu gagahkan diri untuk mengharungi segala benda alah itu..wahhhhh..

Minggu depan mak budak akan test JPJ..harap-haraplah mak budak ni boleh lulus kan.. ;)
ohya! siapakah gerangan mak budak itewwwww????..tentulah mama zafirah..hahahahaha!!!!
doa-doakanlah mak budak tu lulus ye....

3 comments:

aimi @ kamalina said...

hehe..baru nak amik lesen ker?? sebelum ni penah bw kete tak?? all d best ya nanti.. akak dulu after SPM terus amik lesen (tapi sampai skarnag tak bernai bw kete dlm KL, mudah panik)..tapi masa tu best sebab tak wujud lagi lesen P semua ni... :D

Big Mamma Bukhari said...

good luck ok..
tahun ni lesen keta t baru berumur 4 tahun..

Mama Mya said...

semoga berjaya ngan ujian memandu.. saya dah bertahun ada lesen keta tapi dah lama x drive huhuhu

mama mya
http://www.quefamili.com