Tuesday, December 28, 2010

Induce or LSCS??

Minggu nih dah 36 weeks..last week pg check up, dr kata air ketuban makin kurang & betul2 border line je.. the day after tomorrow is my next check up..tak sabar nk tunggu hari khamis nih nak tau result CTG scan last week..n nak tahu keadaan air ketuban..kalau makin kurang, terpaksalah bersalin awal..

Induce or LSCS?
kalau terpaksa bersalin awal. maka ini adalah 2 cara yg boleh digunakan..tapi orang yg dah pernah buat LSCS tak buleh nk induce.. rasanya lah..tapi kalau buleh taknak lah ceasar lagi..huhu..payah dowh..but anyway, tak kesahlah yg mana satu kan..yg penting baby selamat dilahirkan..insyaallah!
jantung semakin berdebar-debar menanti hari khamis..apalah agaknya result drpd dr..huhu.. wish me luck and pray for me..thanks blogger!!

4 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

amin!!

rawsktar said...

all the best Maya! semoga selamat semuanya.

ummimikadania said...

beb...semoga ko slmt..mane2 pon xpe...asalkan bb n mak selamat...aku dulu doc suh aku pikir time atas katil dlm labor room nk induce ke c-sec...10minit dia bg ms...trus ckp ceaser coz amir ckp..dia tau aku x thn sakit gelupur pas induce cam dania dulu but end up with c-sec jugak...btw, aku doakan ko n bb slmt..

MAYA said...

tq semua..