Sunday, March 28, 2010

Leave the good for the best

Kadang-kala kita perlukan tinggalkan sesuatu yang baik utk mendapatkan sesuatu yang lebih baik..contohnya: saya telah membuat keputusan untuk berhenti kerja dan mencari keja baru di sekitar tempat tinggal..reason;

1. Tempat keja jauh sangat..tak larat nak berualng-alik..hari-hari keluar rumah 5.30am dan balik rumah dalam pukul 8.00pm.

2. Balik, dah penat then tak larat nak melayan karenah zafirah..selalu sangat merajuk ngan mama coz tak hantar dan amek dia dr taska..semuanya ayah dia buat.. sian kt hubby dan anak..

3. Money is not everything..walaupun tempat keja sekarang dah selesa..gaji ok,bonus 4 bulan, tapi kalau pg keja stress, balik keja pun stress..baik pindah kan.. yelah travel pg dan balik keja je amek masa dlm 4 jam..sebab jam..huhu..tak suka..tak suka..

4. Yang paling penting sekali..buleh spend more time with family..terutama suami dan anak..kan..kan..

Harap-harap lepas ni buleh dapat keja area2 rumah saya..so, takdelah stress..wish me LUCK!!! =D

7 comments:

yong ibu chem said...

try mohon kolej komuniti lah. governmnt.

Leonora Halim said...

insyaAllah... ada rezeki tu... :)

yg penting... choose that makes you happy.... then you can make your family happy...

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu maya....skrang ni keluarga adalah segala2nya.....tak gune keje gaji masyuk tapi masa dgn keluarga kureng....

harap2 maya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki utk dpt offer yg lagi better....

Diarihatiku1976 said...

insyaAllah... ada rezeki tu

Nurul Aima Hj Kaim said...

mula-mula tu mungkin x biasa..sebab dah lama berkerjaya kan..tapi lama-lama ok lah tu..insyallah rezeki anakkan nda ke mana tu..

Mama Mya said...

salam

semoga berjaya mencari kerja baru.. InsyaAllah ada rezeki tue

MAYA said...

terima kasih atasnasihat dan doa kalian.. sayang you all..