Wednesday, November 23, 2011

Lung infection!!

Masuk kali ni dah 2 kali adam kena.. 1st, masa umur 6 bulan..masa ni adam still full BF.. but lepas puasa arituh, Adam dah start campur ngan FM.. Yup!! sedih jugak masa mula2 bagi FM, tapi production makin berkurangan..then againnnnnnnnn kena infection lagi.. demam batuk selsema for almost 2 weeks..on and off..Antibodi adam sangat lemah dan sangat mudah terkena jangkitan.. masa full BF dulu pon, dia kerap demam, batuk selsema(walhal masa nih hantar rumah orang). skang duduk kt nursery, kejap baik, kejap sakit, kejap baik, kejap sakit.. i've been trying to eat all kind of milk booster but, the result is still the same.. then cik P sudah mula dtg masa adam 9 bulan.. masa nih, production mmg berkurangan..(sedey!!)

Ada sesiapa yang ada solutions tak nk kurangkan demam, batuk. selsema nih.. Yeah!!! I know, BF mmg akan meningkatkan antibodi baby tp kalau anak duduk kt taska, bercampur dgn budak2 yg batuk selsema hari2, hmmmmmm.. tak tau nak kata apa lah kan..( Sy juga sdg mencari helper yang boleh menjaga anak2 dgn baik..takot nak amek maid lor..sedang mencari ibu tunggal yang boleh menjaga baby..harap2 dapat lah by next year)


masih tetap ceria walau demam

2 comments:

lieyalatif said...

alahai...siannye maya.....harap2 sume akan kembalik okey dan terus sihat kan...sian kalo si kecik sakit ....same2 kite doa yeak...

MAYA said...

thanks lieya..