Saturday, October 8, 2011

Mama, Kite Nak Jadi Model Lah!!

Wahhh!!!!!!!!!!!! Sentap jantung mak nak bila dikau berkata sedemikian rupa.. Amboi..amboi zafirah zahra ni..umur br je cukup 4 tahun tapi cita2 tinggi melangit..ni semua pasal dia selalu tgk gambar maklang dia kt facebook (my sister yg duduk kt damansara, keje ngan agen model muslimah)

Mama kata tak boleh!! kena jadik doktor jugak (pasal ni cita2 mak ko yang tak kesampaian dek kegagalannya dalam subjek biology sbb cikgu biology mama sgt tak best!) haha..alasan!!

Kemudian, zafirah zahra berkata lagi: Jadi Yuna je lah ye mama..

Aiyak!!! Mak fenin nak!! Kamu ni suka bidang yang glemer2 je..toksah ler.. kamu jd lah lawyer ke, akauntan ke, arkitek ke, bisneswoman ke.....

Kakak berkata lagi: Lawyer tu apa mama? Kontan tu apa amam? kitek tu apa mama?

Sudah..menyesal jawab panjang2..mak jugak yang kena jawab soklan kamu satupersatu..jenuh mak..setiap jawapan mak pasti ada persoalan..

At last..mama kata: zafirah, boleh tak jangan byk tanya? (haha!! buleh tak aku buat gitew)

Kakak membalas pertanyaan itew: Kakak tanya sket je.. (pastu dia p amek kain, tutup kepala pastu berangan depan cermin ala-ala model gitew)

Hadoi!! Mak gelak2 dan fening..

Kesimpulannya, jadiklah apa2pon sayangku asalkan mendatangkan kebaikan pada dirimu dan orang lain..Mama tidak akan memaksa kamu untuk mengejar cita2mu.. :D

Sekian..

3 comments:

lieyalatif said...

keh keh keh ...tegelak2 aku tau maya...mmg bijak anak ko ni....tang jadi yuna tu lawak tu....

insyaallah....semoga anak kite menjadi insan yg bergune di masa dewasa mereka nanti....

Leonora Halim said...

model la... model Ustazah Pilihan... didik wanita! terdidik generasi!! *dgn slang Jawa pekat Dr Rubiah!* ekekekke...

Ruziawati Yusof said...

pening mama melayan zafirah.. hehe..